Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na dušičkové zloděje!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté se zaměří nejen na pietní místa. 

S uctěním Památky zesnulých souvisí i nárůst majetkové trestné činnosti. I přesto, že se tento den blíží, nenechme se zaskočit dušičkovými zloději! Ti si totiž vyhlížejí spíše osamělé osoby a čekají na jejich nepozornost. Například když upravují hroby nebo odejdou s vázou pro vodu a tašku si položí na zem. Pachatelé poté svou oběť ve vteřině okradou! Proto mějte vždy všechny věci při sobě!

Letos Dušičky vychází na konec týdne. A právě tehdy je nutné počítat s hustším provozem, ale i s dopravními komplikacemi na našich silnicích. Důvodem nemusí být jen špatné počasí, ale i tzv. sváteční řidiči. Proto apelujeme na účastníky silničního provozu, aby byli hlavně obezřetní a tolerantní!

Již od čtvrtka na bezpečnost a plynulost v silničním provozu budou ve zvýšené míře dohlížet policisté dopravní a pořádkové služby. Mimo to se ale zaměří i na parkoviště poblíž pietních míst. Upozorňujeme všechny návštěvníky hřbitovů, aby se tak svým přičiněním nedostali do hledáčku nenechavců. Je tedy velmi důležité při odchodu z parkoviště uzamknout své vozidlo, mít zavřená všechna okna a uvnitř nenechávat žádné věci! 

29. října 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem