Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pozor na chodce a cyklisty

ZLÍN: Nárůst počtu dopravních nehod. 

Zlínští dopravní policisté zaznamenali zvýšení počtu dopravních nehod s cyklisty nebo chodci. Například minulý pátek vyšetřovali hned tři takové nehody.
První z nich se stala v dopoledních hodinách. Řidič dodávky neopatrně couval po místní komunikaci v centru Zlína a přehlédl jednaosmdesátiletou ženu. Ta podle všeho naštěstí utrpěla pouze lehká zranění.
V páteční podvečer jsme vyšetřovali nehody dvě. Po sedmé hodině srazil neopatrný a nepozorný řidič osobního auta patnáctiletou dívku, která přecházela ulici Dlouhou po přechodu pro chodce. Jeden řidič jí přednost dal a pokynul jí, aby přešla, nicméně řidič v protisměru ji přehlédl a zabrzdil až na poslední chvíli. Dívka po nárazu spadla a utrpěla lehká zranění, podle předběžného hlášení lékaře se bude léčit asi tři týdny.
Chvíli na to se stala další nehoda, tentokrát se měl srazit motorkář s cyklistou. Zranění utrpěl jednatřicetiletý cyklista, podle kterého mu motorkář nedal přednost, když jel po křižovatce ve Zlíně – Loukách. Motorkář však tvrdí, že cyklista jel příliš rychle a spadl, protože nešikovně zabrzdil na štěrku.
Policisté všechny nehody prověřují a řidiče, chodce i cyklisty nabádají k větší opatrnosti. Nehod tohoto druhu vesměs přes letní měsíce přibývá. V tomto roce jsme vyšetřovali už dvacet nehod s cyklisty a deset s chodci. Jeden cyklista a jeden chodec nepřežili.

 

20. června 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem