Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáváte podezřelé ženy?

Pražská policie pátrá po dvou ženách podezřelých z kapesní krádeže a zneužití platební karty. 

Policisté z místního oddělení Nové Město se aktuálně zabývají krádeží osobních věcí z příruční tašky a následného zneužití platebních karet. Vše začalo 7. září krátce před půlnocí na Karlově náměstí, kde neznámá žena oslovila poškozeného. Zpočátku se ho pouze ptala na cestu, postupně ho ale začala táhnout z cesty do křoví, přičemž využila situace a v nestřeženém okamžiku mu z příruční tašky odcizila mobilní telefon, fotoaparát a peněženku se třemi platebními kartami, osobními doklady a nemalou finanční hotovostí. Muž jí sice odstrčil, než se ale vzpamatoval z šoku, byla už pachatelka i s jeho věcmi za bezmála sedmnáct tisíc pryč.

O zhruba pět hodin později pak na benzinovou čerpací stanici v Praze 3 přijelo vozidlo, ze kterého vystoupil řidič, který začal ihned tankovat. Dále z vozu vystoupily dvě ženy, které šly do obchodu čerpací stanice. Poté, co si jedna z nich od obsluhy vyžádala krabičku cigaret, snažila se zaplatit odcizenou platební kartou. Ta už ale byla zablokovaná a proto po třech marných pokusech žena vytáhla druhou platební kartu. Ani tato transakce ovšem neproběhla. Druhá z žen proto ze své boty vytáhla finanční hotovost, kterou za cigarety a palivo zaplatila. Poté všichni tři nasedli do vozidla a odjeli neznámo kam.

Policisté v rámci prošetřování případu zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou zachycené podezřelé ženy, ale také řidič vozidla, který je na čerpací stanici přivezl. Policisté již v této souvislosti provedli celou řadu úkonů, které ale do současné doby nevedly k jejich vypátrání. Proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k podezřelým ženám přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Rovněž by policisté přivítali informace k uvedenému řidiči, neboť i on by mohl poskytnout informace vedoucí ke ztotožnění či vypátrání neznámých žen.

Co se týče vozidla, kterým všichni tři k benzínce přijeli, tak by se mohlo jednat o tovární značku Opel červené barvy, které má řízení na pravé straně.

Na základě dosavadního šetření policisté pracují s verzí, že dvě ženy podezřelé ze zneužití platebních karet mají na svědomí i samotnou krádež. To ale jednoznačně potvrdí až další prošetřování.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 10. 10. 2016 

Odkazy do noveho okna

Podezřelé ženy 2

Podezřelé ženy 2 

Detailní náhled

Podezřelé ženy 3

Podezřelé ženy 3 

Detailní náhled

Podezřelé ženy

Podezřelé ženy 

Detailní náhled

Řidič 2

Řidič 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem