Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáváte osoby na videu?

BEROUNSKO – Pro trestní řízení jsou pro nás velice důležití… 

Berounští policisté pátrají po totožnosti muže podezřelého z neoprávněných plateb v obchodech platební kartou, kterou zřejmě někde nalezl. 

Šetřením policisté zjistili, že neznámý pachatel nalezl, na přesně nezjištěném místě, platební kartu poškozené ženy. Poté využil toho, že je karta bezkontaktní a v několika prodejnách s ní zaplatil za zboží, vždy do výše částky 500 Kč, aniž by musel zadávat PIN kód. Celkem tak za několik nákupů zaplatil téměř 6 tisíc korun.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, který je podezřelý z výše uvedené trestné činnosti. Pomoct byste nám mohli i se ztotožněním ženy na videu. Ta by nám mohla jako možný svědek poskytnout informace, které by nám pomohly v trestním řízení v dané věci. V případě jakýchkoliv poznatků nás kontaktujte na lince 158.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli v případě dopadení, obvinění a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
4. dubna 2024

vytisknout  e-mailem