Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáváte loupežníka?

Důkladným šetřením se pražským kriminalistům podařilo získat informace o pohybu podezřelého a také videozáznam z doby před samotnou loupeží.  

Kriminalisté z druhého oddělení třetího policejního obvodu se od 28. července zabývají loupežným přepadením v prodejně s potravinami v Čimické ulici. Tam krátce před třiadvacátou hodinou vešel muž, který si obličej maskoval šátkem, slunečními brýlemi a kapucí. V prodejně se nejprve chvíli rozhlížel, následně zamířil k pokladně, kde si s namířenou střelnou zbraní proti prodavačce vynutil vydání finanční hotovosti. Bankovky v řádech několika tisíců korun si následně nastrkal do kapes u mikiny a z prodejny odešel.

Kriminalisté v této souvislosti provedli důkladné šetření a podařilo se jim zmonitorovat pohyb podezřelého a zajistit videozáznamy z doby před samotnou loupeží. V rámci toho detektivové zjistili, že muž krátce před jednadvacátou hodinou cestoval autobusem městské dopravy linky číslo 177 ze zastávky Poliklinika Mazurská, kde s největší pravděpodobností nastoupil, do zastávky Písečná. Odtamtud pak pěšky pokračoval do Čimické ulice, kde ho na přechodu pro chodce zachytily bezpečnostní kamery.

Popis podezřelého: Muž je ve věku okolo 25 let, má 180 centimetrů vysokou štíhlou postavu. Na sobě měl výrazně modrou mikinu a na hlavě šátek s motivem lebky. Na rukou černé rukavice s motivem kostí. Muž mluvil plynule česky.

Kriminalisté se proto nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k podezřelému muži přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 11. 8. 2016

vytisknout  e-mailem