Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte vozidlo na záznamu

KLADENSKO – Kontaktujte policisty dopravního inspektorátu. 

V úterý 9. února 2021 před půl osmou ranní vyjížděli kladenští dopravní policie k nehodě, která se stala na silnici č. 1/16 na 98,358 km mezi obcemi Slaný a Velvary.

Dosud nezjištěný řidič, nezjištěného nákladního automobilu, jedoucí ve směru od obce Slaný k obci Velvary dostatečně neočistil vrchní část nákladního vozidla od ledu a námrazy, kdy kus ledu při jízdě samovolně odpadl na přední část protijedoucího vozidla Ford Transit. Tento úlomek ledu poškodil čelní sklo dodávky Ford Transit.

Nezodpovědný řidič nákladního automobilu bezprostředně po dopravní nehodě z místa odjel, aniž by splnil zákonem dané povinnosti. Škoda byla vyčíslena na 20.000,- Kč. Ke zranění osob nedošlo.

Poškozený řidič má ve svém automobilu instalovanou palubní kameru, která celý incident zaznamenala.

Žádáme proto občany, kteří by poznali nákladní automobil na záznamu, aby kontaktovali policisty a pomohli tak zjistit totožnost výše uvedeného řidiče nákladního vozidla.

Svědci mohou kontaktovat dopravní policisty osobně na adrese Kladno, Havířská 632, nebo se spojit telefonicky na linku 974 873 255. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Odstraňte z vozidla sníh a led

Před jízdou odstraňte sněhovou vrstvu a led z celého povrchu vozidla, včetně námrazy na sklech oken. Nejlépe ze všech, čelní okno k řádnému výhledu vskutku nepostačí. V případě zamlžení, či námrazy skel zevnitř tuto odstraňte také, a to před započetím jízdy a nespoléhejte se na „rychlé ofouknutí“ ventilátorem během jízdy. Při čistění oken opatrně uvolněte přimrzlé stěrače a i z těch námrazu odstraňte.

Nezapomeňte na sníh a námrazu na světlometech, vrstva sněhu či ledu snižuje jejich svítivost. Zajistěte řádnou viditelnost registrační značky. Očistěte samozřejmě i zpětná zrcátka a poté zkontrolujte jejich správné seřízení. Odstraňte zachycený a umrzlý sníh za jednotlivými koly na lapačích nečistot.

Důkladná očista platí i pro řidiče nákladních vozidel, dodávek, či tahačů s návěsem. Především u vozidel s plachtovou střechou hrozí na plachtě vytvoření kaluže vody, která přes noc snadno zmrzne v mohutný kus ledu. Dále se během jízdy může tento i několika kilogramový segment, ať již vlivem rychlosti, brzdění, tlaku vzduchu, odstředivé síly, či nerovnosti na vozovce bez kontroly uvolnit a způsobit vážné škody na majetku či zdraví.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
11  února 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem