Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte podezřelého?

Policisté hledají muže podezřelého z podvodu. 

Od začátku září tohoto roku se policisté z místního oddělení Jižní Město zabývají případem podvodu, při kterém podezřelý muž vylákal z poškozeného třicet tisíc korun. Záminkou pro vydání peněz bylo přislíbení rekonstrukce bytu poškozeného. Při schůzce a při podpisu smlouvy o dílo předal poškozený podezřelému muži první splátku a oba se domluvili na konkrétním dni, kdy rekonstrukce začne. To se však nestalo a od té doby má podezřelý muž vypnutý mobilní telefon a je nekontaktní. Poškozený pak ještě zkusil kontaktovat firmu, jejíž adresa a další informace o ní byly uvedeny ve smlouvě. Zjistil ale, že se stal asi obětí podvodu, protože firma sice existuje, ale pravděpodobně se někdo vydává za jejich pracovníka.

Schůzka, při které došlo k předání peněz, se odehrála v obchodním centru v Praze 4 a podezřelého muže zachytily bezpečnostní kamery. Tedy nyní policisté znají jeho podobu a pátrají po jeho totožnosti. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

Celý případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Popis podezřelého muže: věk kolem 40 let, výška 175 cm, střední postava a černé na krátko střižené vlasy česané na patku. Muž byl snědší pleti a mluvil česky bez přízvuku. Na sobě měl modré rifle, bílé tričko a mikinu nebo košili stejné barvy.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 9. 2016

vytisknout  e-mailem