Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte muže na fotografiích

KLADENSKO – Pomozte policistům zjistit jeho totožnost. 

V úterý 16. července 2019 přijali policisté Obvodního oddělení Kladno – město oznámení od osmašedesátileté ženy, že buď v obchodním domě v Kladně, nebo v autobusu městské hromadné dopravy byla okradena. Neznámý pachatel jí měl z kabelky, kterou měla stále při sobě, odcizit peněženku s financemi, stravenkami, platební kartou a osobními doklady. Škoda byla vyčíslena na více jak pět tisíc korun.

Policisté během pátrání po pachateli zjistili, na základě vyhodnocení kamerových záznamů z kamer umístěných v prodejně, že seniorka zapomněla peněženku při nakupování v obchodním domě na odkládacím pultu. Tam jí následně zcizil muž ve věku asi třicet let, hubené postavy, tmavých, krátce střižených vlasů. Oblečen byl do modrých riflových kalhot a šedé mikiny na zip. Na nohou měl tmavé boty.

Během prověřování případu se na policisty také obrátil patnáctiletý mladík, který našel odcizenou peněženku na lavičce u rozdělovských věžáků. Samozřejmě v ní chyběla finanční hotovost a stravenky.

Skutek je prošetřován jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo podezřelého muže vypátrat a dopadnout, přivítali by policisté poznatky od občanů, které by vedly k odhalení totožnosti tohoto muže, kterého zachytily výše zmiňované bezpečnostní kamery.

Jakékoliv informace k její osobě je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno – město, nebo kontaktovat policisty na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
2. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem