Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte muže na fotografiích?

KRAJ - Podvedl seniorku a prodal jí falešné bankovky. 

Krajští kriminalisté Odboru hospodářské kriminality zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění peněz proti zatím neznámému pachateli.

K celé události došlo 23. května 2022 kolem 9. hodiny ranní v ulici Václavkova v Mladé Boleslavi. Tam neznámý muž zazvonil na zvonek poškozené 75leté ženy a dotazoval se, zda je doma její dcera. Pod smyšlenou legendou, že je s dcerou domluvený a nese jí 200 euro na prodej, tyto peníze vylákal ze seniorky. 

Když si druhý den seniorka bankovky prohlédla, zjistila, že se s největší pravděpodobností jedná o padělky, což se i následně potvrdilo, a celou událost nahlásila policistům.

Policistům se podařilo získat kamerové záznamy z okolí, kde je podezřelý muž zachycen. Prozatímním šetřením policistů se ale bohužel do současné doby nepodařilo totožnost podezřelého zjistit. 

Podezřelý je asi 175 -180 cm vysoký, střední postavy. Oblečen byl do modrých džínů a modré košile. Byl oholený, měl nasazené dioptrické brýle a mluvil česky bez přízvuku.

Poznáváte muže na fotografiích nebo máte jakékoliv informace o jeho totožnosti? Pokud ano, sdělte je prosím na linku 158 nebo přímo středočeským kriminalistům na tel. číslo 735 785 656.

V případě dopadení pachatele a prokázání viny za tento trestný čin hrozí až 8letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
22. července 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem