Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte muže, který si odnesl cizí peněženku? (AKTUALIZACE)

Kriminalisté pátrají po muži, který si z obchodu odnesl cizí peněženku a pak z účtu vybral skoro 15 tisíc korun. 

Od 20. srpna 2016 kriminalisté pátrají po muži, který ráno v půl osmé v obchodě s potravinami v Praze 10 na Veronském náměstí našel u pokladen zapomenutou peněženku a odnesl si ji. V peněžence, kterou tam chvilku před tím zapomněla jedna zákaznice, byly jak osobní doklady, hotovost, tak i platební karta. Právě z ní pak neznámý muž uskutečnil dva výběry z bankomatu přímo na Veronském náměstí a u stanice metra Háje. Celkově tak poškozené způsobil škodu ve výši téměř dvacet tisíc korun.

Celým případem se zabývají kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Podezřelého muže, který do prodejny přišel se dvěma dětmi, zachytily kamery,  a to jak ve chvíli kdy si peněženku odnáší, tak i v okamžiku výběrů peněz z bankomatu. Nyní tedy známe jeho podobu a pátráme po jeho identitě. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 11. 10. 2016

Aktualizace – Díky zveřejnění případu se podezřelý muž viděl v médiích a sám se přišel přihlásit na místní oddělení policie Hostivař. Tam se k činu přiznal a uvedl, že vzniklou škodu uhradí. Nyní je s mužem vedeno zkrácené přípravné řízení pro zmíněné trestné činy. Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k objasnění případu.

por. Bc. Jan Daněk – 13. 10. 2016

vytisknout  e-mailem