Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte mladého muže na záznamu?

PRAHA VENKOV - JIH - Během jedné noci si měl odvézt 3 jízdní kola. 

Policisté z Obvodního oddělení Říčany pátrají po zatím neznámém muži, který měl během jedné noci odcizit tři jízdní kola.

K události došlo v době od 0:30 do 01:45 hodin v noci na 28. června 2022 v ulici Na Fialce v Říčanech.

Zatím neznámý pachatel vypáčil vchodové dveře a vnikl do podzemních garáží bytového domu v ulici Na Fialce, kde překonal lankový zámek, na kterém bylo připoutáno celkem 5 jízdních kol. Z nich si vybral jízdní kolo značky Author šedé barvy a kolo odcizil. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 15 tisíc korun. Na stejném místě překonal ještě další lankový zámek a odcizil kolo značky Merida tmavě zelené barvy v hodnotě 9 tisíc korun. 
Dvě jízdní kola zřejmě nestačila, proto se té samé noci vrátil na místo ještě jednou, a to pro kolo Author ve výši 12 tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což v případě dopadení a prokázání viny hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Podezřelého muže zachytily na několika místech kamery. Vzhledem k tomu, že se do současné doby nepodařilo zjistit totožnost podezřelého muže, žádáme všechny, kteří by muže na kamerových záznamech poznali, nebo mají jakékoliv poznatky k jeho osobě, které by jim při šetření celé události mohly, aby se policistům ozvali na linku 158 nebo přímo říčanským kolegům na tel. číslo 974 881 730.

Za případné informace a poznatky předem děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. srpna 2022
 

vytisknout  e-mailem