Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte lupiče „zmatlíka“?

Chtěl jednoduše přijít k penězům, odešel však bez koruny. I tak mu hrozí až desetileté vězení. Pomůžete ho vypátrat? 

Od dvacátého prosince pátrají kriminalisté čtvrtého policejního obvodu po neznámém muži. Ten toho dne, přibližně v půl osmé večer, přišel do prodejny potravin v ulici Marie Cibulkové.

Do obchodu vešel jako běžný zákazník, nicméně ve vteřině se z hledaného stal lupič. Z ničeho nic totiž vytáhl z kapsy nůž, kterým začal ohrožovat ženu za pultem. Při tom po ní chtěl, aby mu vydala veškerou finanční hotovost.

Ze záběru bezpečnostní kamery je zřejmé, že se prodavačka pokoušela pokladnu bránit. Nicméně lupič jí její úmysl vždy zhatil tím, že udělal výpad nožem proti jejímu obličeji.

Při tom se hledaný pokoušel otevřít pokladnu, což se mu ale nepodařilo. A tak po několik vteřinách utekl z provozovny, aniž by se zmocnil jediné koruny.

Případ prošetřují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pro podezření z trestného činu loupež. Za ten hrozí hledanému trest odnětí svobody až na deset let.

Avšak lupiče se do této doby zatím nepodařilo vypátrat. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 12. 2017

vytisknout  e-mailem