Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte lupiče?

Krátce po půl jedenácté přijali policisté tísňové linky 158 informaci o přepadení peněžního ústavu v Kobylisích.  

Dosud neznámý pachatel vešel do pobočky banky v ulici Ke Stírce s batohem na zádech.

Jako slušný zákazník si vzal pořadový lístek a čekal. Jakmile na něj přišla řada, přistoupil k přepážce a úřednici mlčky předložil lístek s informací, že má ve zmíněném batohu uloženou výbušninu a s požadavkem o vydání finanční hotovosti. Po splnění žádosti z bankovní pobočky i s finanční hotovostí urychleně odešel.

Kriminalisté třetího policejního obvodu v této souvislosti pátrají po mladíkovi vysokém cca 170 centimetrů, s blond vlasy ostříhanými na ježka, který byl v době loupeže oblečen do tmavé textilní bundy na zip.

Dalším prošetřováním kriminalisté zjistili, že se hledaný neprodleně po loupeži převlékl. Proto je po loupeži na záběrech z bezpečnostní kamery metra zachycen již v modré mikině s kapucí. Stejně tak je ze záběru zřejmé, že vyměnil i příruční zavazadlo. Na peronu metra totiž místo batohu třímá v ruce tašku na notebook.

Pokud byste kdokoliv lupiče poznal, předejte nám prosím informace k jeho osobě, místu pobytu, nebo pohybu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Za pomoc při pátrání předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 23. 5. 2016

 

Aktualizace 17:40 24. 5. 2016

Kriminalisté už znají totožnost pachatele.

Na základe pátrací relace zveřejněné v médiích získali kriminalisté třetího policejního obvodu desítky poznatků ke konkrétní osobě pachatele včerejšího loupežného přepadení.

Proto nyní pátrají po třiadvacetiletém mladíkovi z Prahy 5. K tomuto hledaném mají detektivové poznatky, že by měl neprodleně po loupeži opustit území hlavního města.

S ohledem na tato zjištění se nyní obracíme s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv tušil, kde se hledaný momentálně zdržuje, nebo pohybuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Za pomoc a spolupráce předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 24. 5. 2016

vytisknout  e-mailem