Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte fintila?

Přišel, nakoupil za pět prstů a zase odešel. K tomu všemu mu stačila pouhá půlminuta. Za mřížemi může ale zůstat mnohem delší dobu, až dva roky. 

V první školní den večer zavítal do prodejny s parfémy, v jednom z nákupních center na Náměstí Republiky, neznámý mladík, který si to namířil rovnou k regálům s voňavkami. Při tom si očíhl, kde jsou v tu chvíli prodavačky.

Potom se sklonil tak, aby ho personál přes další stojany neviděl a začal pěchovat své příruční zavazadlo flakony. Takto si přivlastnil šest parfémů v celkové hodnotě přesahující dvanáct tisíc korun. Potom se otočil a z prodejny odešel neznámo kam.

Ze záběrů bezpečnostních kamer je zřejmé jednak to, že si hledaný dal veliký pozor, aby elektronicky chráněné zboží nezaznamenaly bezpečnostní rámy, a druhak je nepřehlédnutelné překvapení a bezmoc prodavaček nad drzostí nenechavce.

Případ prošetřují kriminalisté prvního policejního obvodu, kteří ho kvalifikovali jako trestný čin krádeže, za který hrozí hledanému trest odnětí svobody až na dva roky.

Jelikož se ale detektivům do této doby nepodařilo takzvaně ztotožnit pachatele, prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud byste kdokoli mladíka na záběrech bezpečnostní kamery poznal, znal jste jeho totožnost, případně místo pobytu, či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 24. 9. 2016

vytisknout  e-mailem