Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte drzouna?

Přišel, chvíli okouněl, pak ukradl počítač a odešel. Pomůžete nám ho vypátrat? 

Případ prošetřují policisté z místního oddělení Holešovice, kteří vás chtějí touto cestou poprosit o pomoc při pátrání.

Zmínění policisté pátrají po mladíkovi, který přišel do obchodu se spotřební elektronikou v pražských Holešovicích. Od začátku do konce se tvářil jako běžný zákazník, který způsobně vyčkává ve frontě, až na něj přijde řada.

Ze záběrů bezpečnostních kamer je zřejmé, že se chvílemi dokonce možná až nudí. Proto nikoho z přítomných nepřekvapilo, že si v jednu chvíli chtěl zkrátit čekání prohlídkou osobního počítače, který ležel na pultu. Počítač ho ale zjevně zaujal natolik, že ho hledaný po chvíli odpojí od kabelů a bez jakéhokoli otálení odejde nejbližšími dveřmi z provozovny. Samozřejmě bez zaplacení.

Tímto jednáním způsobil mladík poškozené společnosti škodu dosahující téměř dvaceti tisíc korun. Případ policisté proto prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za což hledanému v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Jak jsem uvedl již na začátku, po nenechavci v tuto chvíli pátráme, kdy přivítáme jakoukoli vaši pomoc. Pokud tedy mladíka na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho identitu, potažmo jeho místo pobytu, či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 15. 1. 2017

vytisknout  e-mailem