Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poznal kolo manželky

JIČÍNSKO - Jel na něm zloděj. 

ilustrační foto                                    ilustrační foto
Konec cyklistické sezony v žádném případě neznamená konec krádeží jízdních kol. Ta mizí jak z koláren, tak i ze sklepních kójí.
 
Své o tom vědí i obyvatelé jednoho z panelových domů v Jičíně na náměstí Václava Čtvrtka. Ve čtvrtek 31. října vnikl do jejich domu čtyřiačtyřicetiletý muž z Ostravska, který se v suterénu vloupal do tří sklepních kójí, ze kterých odcizil dvě jízdní kola. Jako první přišlo na řadu pánské kolo Merida Matts 800, na kterém odjel do ulice Svatopluka Čecha, kde ho naložil do vozidla Audi A6. Poté se vrátil pro dámské kolo stejné značky, na kterém se vydal rovněž ke svému vozu.
 
Tam už ale nedojel. V ulici Svatopluka Čecha upoutal pozornost jednoho z chodců, který kolo poznal. Bylo totiž jeho manželky. Okamžitě tedy začal cyklistu pronásledovat. Dostihl ho až v Lošťákově ulici, kde ho "zpacifikoval" a následně předal přivolaným policistům. Ti muže převezli na služebnu, kde začal výslech. Ani nezapíral a navíc se přiznal, že se pokusil odcizit další čtyři kola, což se mu ovšem nepodařilo.
 
Nakonec se v Jičíně "zdržel" déle, než měl v plánu. Až druhý den, po noci strávené v policejní cele, si vyslechl obvinění z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Hana Klečalová
4. listopadu 2013 v 20:34

vytisknout  e-mailem