Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozitivní test na drogy u řidiče

KLADENSKO - Osmnáctiletý mladík vlastní krátce řidičské oprávnění a hned porušuje předpisy. 

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy v rámci výkonu služby dne 6. listopadu 2019 prováděli ve večerních hodinách kontrolní činnost v kladenských ulicích.

Po dvaadvacáté hodině policejní hlídka zastavila v Americké ulici ke kontrole osobní vozidlo značky Seat. Policisté řidiče vyzvali k předložení potřebných dokladů pro řízením motorového vozidla a k testu na drogy. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je osmnáctiletý mladík z Kladna, u kterého byl zjištěn pozitivní test na přítomnost drog. Z těchto důvodů byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, čemuž vyhověl.

Tento přestupek v dopravně policisté předali k projednání správnímu orgánu na Magistrát města Kladna.

Policie neustále upozorňuje řidiče, aby usedali za volant odpočatí a nikdy před jízdou a ani v době jízdy nepožívali alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Nebezpečná je v každém případě agresivní, bezohledná nebo riskantní jízda a v žádném případě ani řidič posilněný alkoholem, či drogami za volant nepatří. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
8. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem