Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozitivní test na drogy u řidiče a marihuana u spolujezdkyně, to odhalili policisté z Kutné Hory.

KUTNOHORSKO- Policisté vozidlo zastavili ve Zruči nad Sázavou 

V sobotu 13. listopadu zastavili policisté z Oddělení hlídkové služby Kutná Hora osobní vozidlo Škoda Octavia ve Zruči nad Sázavou. To řídil sedmatřicetiletý řidič, kterého policisté vyzvali k předložení dokladů a následně i k podrobení se testu na drogy.
Tomu muž vyhověl, testu se podrobil a ten pak ukázal pozitivní výsledek. Řídil tedy vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost.

Spolu s mužem cestovaly ve vozidle další dvě osoby, muž a žena. Policisté se rozhodli využít svého oprávnění a proto, že u řidiče byl proveden pozitivní test na drogy, provést prohlídku vozidla.

Na zadním sedadle nalezli igelitovou tašku, ve které se nacházelo téměr 100 gramů sušiny- pravděpodobně marihuany, k čemuž se pětatřicetiletá žena doznala, že patří jí a uvedla, že jí má pro vlastní potřebu.

Řidiče i spolujezdkyni tak pravděpodobně trest nemine. Řidiči hrozí peněžitá pokuta, zákaz řízení všech motorových vozidel nebo i trest odnětí svobody.

Zabavenou sušinu policisté zaslali k vypracování odborného vyjádření, které potvrdí či vyloučí, že se skutečně jedná o marihuanu a podle výsledků odborného vyjádření pak bude rozhodnuto o tom, zda i ženu čeká trest.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
22. listopadu 2021
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem