Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Požár vozidla

Policisté zasahovali u požáru vozidla, při kterém hrozilo, že od něj začne hořet další vůz a proto ho odtlačili do bezpečí. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v pondělí odpoledne do Lamačovi ulice v Praze 5, kde byl nahlášen požár vozidla. Po příjezdu na místo zjistili, že majitelka svůj vůz zaparkovala a ten začal vzápětí od motorového prostoru hořet. Policisté se požár nejprve snažili dostat pod kontrolu hasicím přístrojem, který měli ve služebním vozidle, ale bezúspěšně. Majitelka vozu policisty ještě požádala, jestli by jí z hořícího auta vyndali kabelku, kterou tam nechala, když z něj utíkala. Jeden z „péjáků“ do auta vlezl a kabelku s doklady a mobilním telefonem zachránil.

Jelikož se požár stále zvětšoval a hrozilo, že zasáhne i vedle zaparkovanou Škodu Octavii, policisté teleskopickým obuškem u ní rozbili okno, odbrzdili ji a odtlačili do bezpečí.

Jako předběžná příčina požáru byla hasiči stanovena technická závada, kdy vlivem prasklého palivového potrubí došlo k úniku paliva. To se pak vznítilo o horký výfuk a došlo k zahoření vozidla. Škoda byla stanovena na třicet tisíc korun.

por. Bc. Jan Daněk – 30. 7. 2019

Odkazy do noveho okna

1 Rozbité okno

1 Rozbité okno 

Detailní náhled

2 Shořelé auto

2 Shořelé auto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem