Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Požár v Sokolově ze dne 26.12.2013

SOKOLOV - Nové informace k případu. 

O požáru ze dne 26. 12. 2013 jsme vás informovali, viz článek níže.
 
Kriminalisté nyní sdělili obvinění 32letému muži pro přečiny nebezpečné vyhrožování, vydírání a poškození cizí věci.
Obviněný měl ve společně obývaném bytě po předchozí vzájemné rozepři fyzicky napadnout poškozenou. Následně měl ženu donutit, aby mu vydala plastovou nádobu s litrem benzínu do modelářského auta a začal tekutinu rozlévat. Poté měl vzít zapalovač a přiložit jej k podlaze, která vzplála. Jakmile požár vzplál, vložili se do celé záležitosti policisté, kteří viděli plameny šlehající z okna, jak je již uvedeno v článku níže.
 
Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku přesahující 600 tisíc korun. Obviněnému, v případě odsouzení, hrozí až čtyřletí trest odnětí svobody.  
 
Původní sdělení z 26. 12. 2013:
Sokolovští kriminalisté se zabývají případem požáru v jednom z bytů v Sokolově. Díky všímavosti dopravních policistů, kteří projížděli kolem domu a všimli si šlehajících plamenů z okna, se obešla celá záležitost bez zranění. Policisté okamžitě vyrozuměli operační středisko, aby vyslali na místo hasiče a sami začali zajišťovat pomoc lidem v domě a v okolí. Na místě se také nacházel sokolovský policista mimo službu, který šel náhodou kolem. Do celé akce se tak dobrovolně zapojil a pomáhal svým kolegům v zajišťování bezpečnosti.
 
Celý případ požáru se prověřuje. Zjišťuje se, zda došlo k úmyslnému zapálení nebo nešťastné náhodě. Také se zabýváme okolnostmi požáru. Při hoření došlo k poškození vybavení obývacího pokoje a k zakouření prostor bytu a společných prostor domu. K žádnému vážnému zranění naštěstí nedošlo.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
30. prosince 2013

vytisknout  e-mailem