Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Požár v kočárkárně

Karviná - v Karviné Novém Městě hořelo v kočárkárně 

     Ve středu večer došlo v Karviné Novém Městě na ulici Makarenkove k požáru v 9. patře zdejšího domu.
 

     Na tísňovou linku bylo okolo desáté hodiny večer oznámeno, že na chodbě domu ve vrchních patrech je kouř. Shodou okolností se v tu dobu o pár pater níže nacházela hlídka karvinských policistů a hlídka SPJ Ostrava. Policisté se ihned přesunuli do devátého patra a začali se záchrannými pracemi, ve spolupráci s přivolanými jednotkami hasičů. Společně z domu evakuovali okolo 110 osob. Díky tomuto okamžitému zásahu nedošlo ke zranění žádného z nájemníků.
 

     Krátce na to dorazila pomáhat další policejní hlídka SPJ Ostrava i MP Karviná. Rovněž se dostavili zástupci majitele domu, kteří evakuovaným lidem nabídli pomoc v podobě náhradního ubytování.
 

     Po uhašení požáru, odvětrání a prohlídce prostor se lidé vrátili do svých bytů.
 

     Z prvotního prověřování bylo zjištěno, že došlo k zahoření pneumatiky, uložené v kočárkárně v 9. patře domu, která byla ohništěm požáru. V současné době probíhá šetření k objasnění okolností vzniku požáru za přítomnosti expertů z oboru chemie, požární ochrany a speciálních psů služební kynologie.
 

     Během prací na místě došlo ke zranění 3 policistů v podobě nadýchání zplodin. Tito policisté byli následně ošetřeni v NsP Karviná Ráj.


 

Tisková zpráva ze dne 19. 12. 2013

Miroslav Kolátek
PIS Karviná

vytisknout  e-mailem