Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Požár usedlosti

V obci Polom na Hranicku shořela část zemědělské usedlosti, předběžná škoda činí 660 tisíc korun  

Požár usedlosti
 
Dne 25.8.2009 kolem 02.20 hod. došlo k zahoření usedlosti domu v obci Polom na Hranicku. Požárem byla zničena kompletní sedlová střecha nad hospodářskou částí nemovitosti, která částečně sloužila k chodu domácích zvířat, jako dílna a sklad odložených movitých věcí. Byly zničeny věci jako dvě kuchyňské linky, mrazák, 5 propanbutanových nádob, dílenský ponk, kuchyňský stůl, sekačka, elektromotor, motocykl, finská sauna a další. Dále shořela polovina sedlové střechy nad obytnou částí domu, kde došlo k prohoření a propadnutí stropu v místnosti komory a chodby. Požár byl lokalizován a uhašen profesionálními a dobrovolnými jednotkami hasičů z Hranic, Bělotína a Stříteže n/L. Ke zranění osob nedošlo. Předběžná škoda byla majitelem (1945) vyčíslena na 660 500 Kč. Dosavadním provedeným šetřením nebyla zjištěna přesná příčina požáru, podle vyšetřovatele hasičů by se mohlo jednat i o úmyslné zapálení. Na místě pracovala jak kompletní výjezdová skupina policistům, vyšetřovatelů a kriminalistický technik, tak se na místo požáru dostavil i chemik a psovod se speciálně vycvičeným služebním psem. Případ se šetří pro trestný čin poškozování cizí věci a trestní sazba je v rozmezí odnětí svobody od 6 měsíců až do tří let. 
 
Zmizela TOI TOI toaleta
 
Neznámý pachatel z 19.8. na 20.8.2009 odcizil z neoploceného prostoru staveniště opravy komunikace mezi obcemi Přerov a Kozlovice odstavenou mobilní toaletu TOI TOI. Škoda nebyla doposud vyčíslena a byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež.    
 
Internetový podvod
 
Od začátku dubna do současnosti neznámý pachatel nezaslal zboží ani nevrátil zpět peníze za notebook, který poškozený (1966) dne 1.4.2009 vyhrál v aukci na internetovém serveru. Dne 10.4.2009 zaslal výherce předem platbu ve výši 15 140 Kč na účet dražitele. Ani přes opětovné urgence a odstoupení od smlouvy nedošlo k vrácení peněz ani zaslání zboží. Případ se šetří pro tretný čin podvod.
 
Vykradená vozidla
 
Dne 25.8.2009 došlo ke krádeži vloupáním do pěti vozidel na Přerovsku. Do prvních dvou vozů vnikl neznámý pachatel v noci z 24.8. na 25.8.2009 na ul. Dvořákova v Přerově. Do vozu Opel vnikl po rozbití skleněných výplní na předních dveřích. Zde odcizil peněženku s částkou 200 Kč, osobními doklady a platební kartou. Do druhého vozu rovněž Opel vnikl stejným způsobem a také zde odcizil peněženku s hotovostí 3300 Kč a osobní doklady.
Do třetího vozidla neznámý pachatel vnikl kolem oběda v Přerově na ul. Velká Dlážka po rozbití okénka zadních dveří. Z vozu Mercedes odcizil ze zadního sedadla pánskou diplomatku s dokumenty, obchodními smlouvami a digitální fotoaparát.
Do posledních dvou vozidel zaparkovaných v katastrálním území obce Prosenice před grymovským mostem vnikl před 20.hodinou včera večer. Opět se dostal přes rozbité okénko do vozu Š Fabia a ze zavazadlového prostoru si odnesl dámskou kabelku s peněženkou, 200 Kč, osobní doklady, platební kartu, mobilní telefon a osobní věci jako oblečení a parfém. Do vedle stojícího citroenu se dostal bez zjevného poškození a prohledal přihrádku spolujezdce, kde se jeho lupem stala peněženka s částkou 7000 Kč, 300 EURo, doklady a platební karta. Škoda u všech popsaných případů dosáhla částky 55 000 Kč.

vytisknout  e-mailem