Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Požár řadové garáže v Benátkách nad Jizerou

MLADOBOLESLAVSKO - Ten byl s největší pravděpodobností založen úmyslně. 

Případem požáru řadové garáže se v současné době zabývají policisté z Benátek nad Jizerou.

Celou událost hasičům nahlásila 49letá žena, která 12. února kolem 6. hodiny ranní kolem garáže procházela, když venčila psa. Všimla si požáru, proto běžela na blízkou hasičskou zbrojnici věc oznámit.

Na místo se později dostavil i majitel garáže a uvedl, že v ní měl uskladněné pouze nepotřebné věci malé hodnoty, nicméně na poškození objektu mu vnikla škoda ve výší asi 200 tisíc korun.

Další dvě sousedící garáže byly taktéž požárem poničeny, především vnitřní malba a poškození laku vozidla 72leté ženy, která zde měla svůj osobní automobil Hyunadi Getz zaparkovaný.

Šetřením policistů na místě bylo zjištěno, že do garáže se zatím neznámý pachatel dostal násilným vstupem, kdy vypáčil zámky garážových vrat. S největší pravděpodobností, dle vyjádření hasičů na místě, byl požár založen úmyslně. To nám ale s jistotou ukážou až výsledky odborných posudků od hasičského záchranného sboru.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro poškození cizí věci, za což v případě dopadení pachatele hrozí až roční trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Scheeweissová
tisková mluvčí
16. února 2022

vytisknout  e-mailem