Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Požár pizzerie

PŘÍBRAMSKO - Policisté pátrají po totožnosti osoby, která zapálila pizzerii v Příbrami. 

Ve čtvrtek 3. prosince jsme po jedenácté hodině noční přijali přes linku 112 oznámení o požáru pizzerie v Pražské ulici v Příbrami. Nikdo nebyl naštěstí při požáru zraněn, nicméně vzniklá škoda byla prvotně odhadnuta na 1,5 milionu korun. Z okolních budov musela být evakuována asi desítka osob. Úkony trestního řízení policisté zahájili pro trestný čin obecné ohrožení a poškození cizí věci.

Vyšetřovatel hasičů na místě nevyloučil cizí zavinění, následně tomu nasvědčovaly i zajištěné stopy, které kriminalisté vyhodnocují, např. kamerové záznamy. Na zveřejněném videu je zachycena maskovaná osoba, která přes okno vstupuje do objektu, neznámou hořlavou kapalinu rozlévá po provozovně a následně zapaluje. Později zapaluje i vozidlo zaparkované ve dvoře. Pachatelé následně z místa odjeli vozidlem combi tmavé barvy typově odpovídající vozu značky Škoda Superb III nebo Audi A6, a to směrem do Žižkovy ulice.

Příbramští kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti osoby na videu. Kdo by ji poznal, až se ozve přes bezplatnou linku 158 nebo na telefon 724 128 090. Pachatelé zřejmě načepovali hořlavou kapalinu do plastového pěti litrového barelu s držadlem (viz obrázek), i toho si někdo z občanů mohl všimnout.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
15. prosinec 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem