Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár nákupního střediska na chomutovském sídlišti

CHOMUTOVSKO - Policisté již zjistili pravděpodobného viníka. 

Včera kolem 17:00 hod. jsme přijali oznámení o požáru v chomutovském nákupním centru Flora na sídlišti Písečná. Na místo bylo vysláno mimo jiné několik policejních hlídek. Policisté zajišťovali okolí a evakuovali osoby ze dvou restaurací a cca 60 bytových jednotek blízkého panelového domu. Těm byla poskytnuta možnost přenocovat v tělocvičně základní školy, kde do rána zůstalo asi 30 osob, zatímco jejich obydlí střežili policisté. Domů se mohli obyvatelé vrátit v ranních hodinách.

 Při požáru naštěstí nikdo neutrpěl vážnější zranění, dvě osoby se měly nadýchat kouře a byly ošetřeny zdravotníky. Způsobená hmotná škoda by podle předběžných odhadů zřejmě měla přesahovat 10 milionů korun.

Z dosavadního šetření můžeme vyvrátit, že by v objektu hořel sklad pyrotechniky. Na místě hořelo různé zboží, jako potraviny, nápoje anebo drogistické produkty.

Chomutovští policisté provedeným šetřením zjistili osobu, jejíž jednání s největší pravděpodobností zapříčinilo vznik požáru. Jedná se o dítě mladšího školního věku, které krátce před vznikem požáru směrem k místu jeho vzniku odpalovalo pyrotechniku. Další okolnosti této události jsou předmětem šetření.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 18. ledna 2024

vytisknout  e-mailem