Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Požár domu

Policisté zachránili osm lidí, kteří zůstali uvězněni v hořícím domě v Dolních Měcholupech. 

Dnes v noci vyjížděli policisté do Kutnohorské ulice v Dolních Měcholupech, kde hořel dům. Mezi prvními na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, místního oddělení Uhříněves a velitel policie. Ještě před jejich příjezdem hořící dům opustilo devatenáct lidí. Policisté ale zjistili, že se v domě nachází několik dalších osob, které jsou tam ohněm a kouřem uvězněny a nemohou se dostat ven. Proto policisté z pohotovostní motorizované jednotky rozbili teleskopem skleněnou výplň okna, přistavili žebřík a osm osob tak z hořícího domu dostali ven. Všechny zachráněné předali do péče zdravotní záchranné služby.

Jelikož se jednalo o mimořádnou událost, celou situaci řídil velitel policie, který si na místo pro poškozené osoby vyžádal evakuační autobus, speciální vozidlo záchranné služby Atego z důvodu většího počtu osob, které byly vystaveny značnému riziku nadýchání zplodin.

Po uhašení požáru byl v domě nalezen člověk bez známek života, přičemž příčina úmrtí bude zjištěna až nařízenou soudní pitvou. Během dneška také proběhne doohledání místa požářiště z důvodu příčiny požáru.

Případem se nyní zabývají policisté, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Dále se budeme zajímat o to, jestli se nejednalo o nelegální ubytovací zařízení.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová - 24.10.2019

vytisknout  e-mailem