Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Požár bytu v Ostravě

MŘP Ostrava 

FotoPo sedmé hodině dnes 23. 12. 2018 jsme přijali oznámení o požáru v jednom z domů v Ostravě-Mariánských Horách.

K místu byly ihned vyslány hlídky, první dorazili policisté místního oddělení. Hlídka registrovala v oknech bytu ve čtvrtém patře plameny, objekt byl zasažen kouřem. Policisté na místě zjistili, že v zasaženém bytě se pravděpodobně nachází jeho obyvatel a vyběhli do čtvrtého patra. Chodba domu byla zakouřena, orientace v místě velmi svízelná.
Byt zasažený požárem byl zdrojem velmi silného kouře, policisté nalezli v chodbě bytu ležícího, nekomunikujícího muže. Ihned jej dva policisté (obvodního oddělení policie Mariánské Hory) vytáhli ze zasaženého místa a vynesli z domu. Následně byl muž předán do péče zdravotníků.

Policisté evakuovali další obyvatele domu a z domu vyvedli i seniorku, neorientující se v nastalé situaci. Celkem bylo evakuováno deset osob. Na místě zasahovaly tři policejní hlídky, následně i další policisté (kriminalistický technik atd). Po provedeném hasebném zásahu hasičů policisté provedli ohledání místa požáru, zajistili stopy. Věc bude zřejmě kvalifikovaná jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti. Příčinu požáru i nadále zjišťujeme.


mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
vrchní komisař        

vytisknout  e-mailem