Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Požár bytu v centru Liberce

LIBEREC - V nočních hodinách muselo opustit kvůli požáru v činžovním domě na Sokolské ulici svůj domov na dvě desítky osob. Dvě osoby byly převezeny na ošetření do liberecké nemocnice. 

Dnes, krátce po půl jedné hodině ranní, přijal operační důstojník  z tísňové linky 112 oznámení o požáru v činžovním domě v Sokolské ulici v Liberci. 

Na místo neprodleně vyslal policejní hlídku, kdy policisté společně s hasiči evakuovali z domu na dvě desítky obyvatel. Dvě osoby byly převezeny Zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do Krajské nemocnice Liberec z důvodu nadýchání kouře. 

Na místo se dostavil i vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Došlo k požáru v jednom z bytů ve 2. patrře domu a díky tomu i k zadýmení chodby domu a ostatních bytů. Po uhašení požáru se mohli ostatní nájemníci vrátit zpět do svých domovů, pouze zasažený byt byl zapečetěn a v dnešních ranních hodinách bude probíhat ohledání místa požáru za přitomnosti kriminalistického technika a vyšetřovatele hasičů, kdy bude zjiíšťována příčina požáru. Předběžná škoda byla vyčíslena na 700 tisíc korun. 

Případem se nyní zabývají liberečtí kriminalisté. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "obecné ohrožení z nedbalosti". 
 

16. 7. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem