Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Požár bytu

Policisté zachraňovali lidi z hořícího domu. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v úterý večer k nahlášenému požáru bytu v panelovém domě v Dreyerově ulici v Praze 5. Jelikož policisté byli jen několik set metrů od místa požáru, přijeli na místo během malé chvíle a zjistili, že z okna bytu ve 4 patře vychází hustý černý dým. Navíc na balkóně jednoho z bytů se nacházela žena s několika dětmi, která volala o pomoc s tím, že byt je plný kouře a nemůžou se dostat ven. Policisté proto do domu rychle vběhli a ženu i s dětmi vyvedli do bezpečí. Pak se do domu vrátili a začali ho procházet, aby zjistili, jestli se v něm nenachází někdo další. Přibližně ještě desítku osob v něm nalezli a všechny evakuovali. Jeden z policistů se přitom nadýchal kouře a musel být následně převezen do nemocnice.

Celým případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří zjišťují, co bylo příčinou požáru. To napoví až znalecké posudky, které se budou muset k objasnění příčin požáru vypracovat. Předběžná škoda byla vyčíslena na půl milionu korun.

Vedoucí pohotovostní motorizované jednotky major Mgr. Luděk Pleger řekl, že se chce s policisty, kteří zachránili děti a ostatní nájemníky domu vyvedli, sejít a osobně jim poděkovat.

por. Bc. Jan Daněk – 30. 8. 2016

vytisknout  e-mailem