Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Požár a výbuch v rodinném domě v Čelákovicích

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD včera ve večerních hodinách sdělili obvinění z několika trestných činů dvěma zadrženým. 

Okresní soud pro Prahu východ dnes rozhodoval o vzetí jednoho z nich do vazby. Návrhu státního zástupce vyhověl a muž putoval do vazební věznice. Žena bude stíhána na svobodě.
 
Na základě ohledání místa činu, nashromážděných stop a operativního šetření vyšetřovatel obvinil čtyřiapadesátiletého muže ze třech trestných činů, a to obecné ohrožení z nedbalosti, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek a jedu. Druhou zadrženou osobou byla třicetiletá žena. Ta byla obviněna z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Kriminalisté zajistili v rodinném domě velké množství komponentů, z nichž by se daly poskládat dvě kompletní varny a velké množství chemikálií na výrobu drog.
 
Muž byl již v minulosti za výrobu drog trestán, proto mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Žena může strávit ve vězení  jeden rok až pět let.
 
V rodinném domě v Čelákovicích se ozval výbuch a začalo hořet v neděli krátce po poledni. Jednou z vyšetřovacích verzí bylo, že k výbuchu mohlo dojít v souvislosti s výrobou drog, což se také následně potvrdilo. Zraněni byli tři lidé. Dva byli ošetřeni na místě, sedmatřicetiletý muž byl transportován vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic.
 
 
por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
11. března 2014
 

vytisknout  e-mailem