Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Povzbuzující je, že si lidé pomáhají

Dne 16. července policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček předal částku 66 000,- Kč zaměstnanci Policie České republiky panu Petru Batelkovi jako pomoc na odstraňování povodňových škod vzniklých na jeho rodinném domě. 

Na přelomu měsíce května a června začaly ničivé povodně, které postupně potkaly většinu krajů České republiky včetně Středočeského kraje. V obci na Kolínsku, kde žije pan Petr Batelka se svojí manželkou, dětmi a maminkou, došlo k protržení hráze rybníka a k zaplavení několika domů. Sklepní prostory rodinného domu pana Batelky byly zcela zaplaveny.  V obývacím pokoji se propadla podlaha, zničená byla garáž, kotelna, dílna, vodárna, uhynulo také několik kusů domácího zvířectva. Oprava rodinného domu bude vyžadovat především osekání omítky uvnitř i vně domu, vysušení, opravení zdiva a podlah, a také výměnu kotle.
 
Krátce po živelní pohromě vznikla na Policejním prezidiu ČR iniciativa pomoci kolegům postiženým povodněmi. V průběhu několika dní se podařilo policistům a zaměstnancům Policejního prezidia České republiky shromáždit 66 000,- Kč. Tuto částku osobně plk. Mgr. Martin Červíček předal panu Petru Batelkovi, který je pracovníkem Archivu Policie České republiky. „Je povzbuzující, že si lidé pomáhají navzájem. Děkuji,“ řekl pan Petr Batelka.


Mgr. Pavlína Bulínová
pracovník vztahů k veřejnosti
Policejní prezidium České republiky

Odkazy do noveho okna

Předání pomoci 01

Předání pomoci 01 

Detailní náhled

Předání pomoci 02

Předání pomoci 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem