Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Povodně v Olomouckém kraji

Voda opět dělá problémy  

Policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje postupují v rámci bezpečnostního opatření v těsné součinnosti se všemi složkami IZS. Vedení krajského ředitelství se účastní pravidelných zasedání povodňových komisí a je připraveno ihned reagovat na aktuální situaci  

Povodňová situace se v našem kraji začíná stabilizovat. Nejvíce jsou zasaženy oblasti Přerovska, Hranicka a Kojetínska. V obci Troubky je pod vodou 80 procent území. Právě odtud bylo evakuováno již 100 tamních obyvatel.
 

V zatopených oblastech dohlíží na dodržování veřejného pořádku více jak 130 policistů. Do preventivních opatření je kromě policistů z Územního odboru PČR Přerov zapojena i pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Policisté pohybující se na místech postižených povodněmi zejména  střeží příjezdové komunikace do obcí a také  objekty v evakuovaných oblastech. Jsou rovněž zapojeni do  záchranných prací.  

V současné době policisté neregistrují žádné případy protiprávního jednání, jež by souvisely s povodňovou situací.
 

Policisté vyzývají všechny občany postižených oblastí, aby se chovali zodpovědně a nepohybovali se zbytečně na místech postižených povodněmi.  V případě pohybu v zátopové lokalitě je potřeba důsledně dbát pokynů policistů a ostatních záchranářů.


por. Mgr. Michal Pižurin


 

vytisknout  e-mailem