Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený zaměstnanec byl obviněn

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Krádež a zpronevěra v České Lípě
     Z trestných činů krádeže a zpronevěry byl obviněn 32letý muž z Litoměřicka. V květnu si jako pracovník jedné českolipské firmy přisvojil věci, které mu svěřil majitel společnosti. Osobní motorové vozidlo a mobilní telefon v celkové hodnotě přesahující 42 tisíce korun si ponechal a odmítl je vrátit. Auto později odstavil v Holanech na Českolipsku. Kromě toho se muž vloupal do kanceláře této firmy a odcizil z ní počítačovou sestavu s příslušenstvím, kterou zastavil v bazaru. Celková škoda, kterou povedený pracovník firmě způsobil, činí téměř 47 tisíc korun.

Vniknutí do domu na Jablonecku
     Ve čtvrtek po půlnoci se vydal do rodinného domu v Šumburku nad Desnou na Jablonecku neznámý zloděj. Nevadilo mu ani to, že v domě spí jeho majitelé. Pod rouškou noci vnikl do garáže, odkud měl přístup do celého domu. Při pohybu po domě byl ale hlučný a šramotem majitele probudil. Aniž by stačil něco vzít, dům opustil a dal se na útěk. Případ šetří policisté z Tanvaldu a pokud bude pachatel dopaden, čeká ho obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.

Vloupání do automobilu v Chomutově
     Auto zaparkované na hřišti za školou v Chomutově přilákalo v pátek po půlnoci pozornost neznámého nenechavce. Do auta se vloupal a odnesl si z něj autorádio, nářadí, adaptér a šest spacích pytlů. Celková škoda přesahuje 15 tisíc korun. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže.

Poškození automobilů na Lounsku
     Na dva majitele vozidel, která byla zaparkovaná v žateckém Ostrově, čekalo v pátek ráno nepříjemné překvapení. V noci ze čtvrtka na pátek se zatím neznámý poberta pokusil odcizit automobil zn. Volkswagen, u něhož poškodil zámek, spínací skříňku a přístrojovou desku, ale auto se mu odcizit nepodařilo. Přesto po něm zůstala škoda ve výši 15 tisíc korun. Pokusil se vniknout i do vedle stojícího vozidla zn. Audi, ale ani to se mu nepodařilo. Poškozením způsobil majiteli desetitisícovou škodu. Policisté případ vyšetřují jako trestné činy poškozování cizí věci a pokusu krádeže.

Poškození pneumatik v Litoměřicích
     Neznámý vandal řádil v noci ze čtvrtka na pátek v litoměřickém Předměstí. U dvou vozidel značek Renault a Opel propíchal pneumatiky a poškrábal kapoty vozů. Majitelé vyčíslili škodu na 60 tisíc korun. Případem se zabývají litoměřičtí policisté. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z poškozování cizí věci.

Dopravní nehodovost

     Ve čtvrtek vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 65 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen ani těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo 9 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 3 151 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 20 případech. Ve 13 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost a v 10 případech nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu bylo 5 viníků dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 9, DC – 11, CV - 3, JN - 5, LB – 13, LT - 4, LN – 8, MO - 0, TP - 7, UL – 5, dálniční odd. - 0.

vytisknout  e-mailem