Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený zaměstnanec

TEPLICKO - Zpronevěřil nářadí a navíc kradl; Z domu zmizely kabely... 

Povedený zaměstnanec

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 42letému muži, který byl obviněn z přečinů krádeže a zpronevěry. K výkonu svého zaměstnání používal dvě bourací kladiva, která měl po skončení zadaných prací vrátit zpět do sídla firmy, jak bylo zvykem. Místo toho si nářadí v hodnotě téměř 35 tisíc korun ponechal a následně ho prodal, takto získané peníze pak utratil. Navíc je podezřelý, že začátkem listopadu ukradl v kanceláři svého zaměstnavatele klíče od domu v rekonstrukci, do kterého vnikl a odcizil z něj sklokeramickou varnou desku v hodnotě sedm tisíc korun.

 

Z domu zmizely kabely

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do domu, kde probíhá rekonstrukce. Přes nezajištěný balkon vnikl do domu, kde odstřihnul a následně odcizil třicet metrů elektrického kabelu. Celková škoda byla vyčíslena na šest tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

Vykradená dílna

     Motorovou pilu, rybářské vybavení, sekačku, čerpadlo, tlakovou myčku, rádio, kabely, různé nářadí a další věci odcizil zatím neznámý zloděj v katastru obce Hrobčice. Pachatel překonal oplocení a vnikl na dvůr, kde se vloupal do dílny, ze které si odnesl věci v hodnotě téměř padesát tisíc korun. Bílinští policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, intenzivně pátrají.

 

Auto není trezor

    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině vykradl dodávku. Z kabiny odcizil autorádio a varnou konvici, škodu na odcizených věcech oznamovatel vyčíslil na čtyři a půl tisíce korun, stejnou částku bude stát výměna rozbitého okénka.

     Další dodávku vykradl zatím neznámý zloděj v Teplicích, také v tomto případě zmizelo autorádio, navíc pachatel z odloženého batohu odcizil peníze a parfém, celková škoda byla vyčíslena na více jak deset tisíc. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

19. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem