Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený vnuk

DĚČÍNSKO - Opakovaně se vloupal do domu své babičky; Zmizel traktůrek a pila; Odcizení veteráni. 

Povedený vnuk

     Ve vazební věznici skončil 32letý muž, který během tří po sobě jdoucích dnů opakovaně vnikl do domu své babičky. Muž se třikrát vloupal do jejího domu v Markvarticích a uvnitř poničil sprchový kout, vanu, zrcadla televizory a další vybavení nemovitosti. Své jednání nedokázal u výslechu policistům řádně zdůvodnit, nicméně se netajil tím, že pokud zůstane na svobodě, do domu své příbuzné, která mu s ohledem na svůj věk nedokáže v násilném chování nijak zabránit, se vrátí. Policisté muži sdělili podezření z přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci, na soud bude čekat za mřížemi, aby v porušování zákona nemohl pokračovat.

Zmizel traktůrek a pila

     Přes vyhlášený nouzový stav a značnou solidaritu mezi lidmi se stále najdou tací, kteří i v dnešní době okradou jiného člověka. Policisté pátrají po neznámém zloději, který ve Varnsdorfu překonal oplocení pozemku a ze zahradní chatky ukradl mini traktůrek a motorovou pilu. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 35 tisíc korun, policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže.  

Odcizení veteráni

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v obci Dolní Poustevna odcizil dva motocykly. Na sklonku minulého týdne vnikl na pozemek rodinného domu a z pergoly odcizil motocykly Jawa 555 a Simson SR 50. Oznamovatel vyčíslil škodu na 35 tisíc korun, s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav hrozí lapkovi v případě dopadení za porušování domovní svobody a krádež až osmileté vězení.

jedna z odcizených motorek

26. března 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem