Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Povedený synáček vybral matce šperkovnici

NÁCHODSKO - Matka dala souhlas s jeho trestním stíháním 

zlaté šperky.jpgZlaté šperky/Ilustrační foto
Před dvěma měsíci nahlášenou krádež šperků a valut z bytu na Českoskalicku objasnili v těchto dnech náchodští kriminalisté.
 
Ve spolupráci s policisty místního obvodního oddělení v polovině měsíce května 2012 zahájili pátrání po zloději, který v blíže neurčené době předchozích 8 týdnů vnikl do bytu a ze šperkovnice odcizil jeho obyvatelce různé šperky ze žlutého kovu. K tomu si zloděj přibral i finanční hotovost v Eurech, celkem tím obyvatelku bytu tehdy připravil o 18 a půl tisíce korun.
 
Provedené vyšetřování policisty zavedlo až k podezřelému č.1. Nebyl jím nikdo jiný než 22 letý syn samotné obyvatelky. Kriminalisté mu dokázali, že právě on prodal šperky do výkupu a odcizenou hotovost i peníze utržené za prodej šperků utratil.
 
I přes brzy objasněný případ, ale měla matka s navrácením šperků smůlu, vykoupené zlato již bylo roztaveno a její šperky tím nenávratně zničeny. Pokud povedený synáček, jehož policisté znali už z vyšetřování jiných majetkových delitků, počítal s rodičovskou shovívavostí, tentokrát se ale přepočítal. 
 
Matka dala souhlas s jeho trestním stíháním, a tak se bude muset mladý muž z krádeže zodpovídat. Kromě finanční náhrady matce za způsobené škody odcizením věcí, jejichž ztrátu penězi zcela nahradit nejde, mu hrozí peněžitý trest či až dvouletý pobyt za mřížemi. Foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
17.7.2012 v 11:45

vytisknout  e-mailem