Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený synáček

TEPLICKO - Muž ukradl svému otci peníze a zbraň a další zprávy. 

Povedený synáček

     Policisté v uplynulých dnech obvinili z přečinů krádeže a nedovoleného ozbrojování 34letého muže, který okradl vlastní rodinu. V minulosti šestkrát odsouzený muž se v domě rodičů vloupal do uzamčené pracovny, kde z otcova trezoru odcizil peníze, pistoli a stovku nábojů. Už při oznámení poškozený vyjádřil podezření, že se krádeže mohl dopustit jeho syn, což potvrdilo i následné vyšetřování. Pistole byla zajištěna, pokud případ skončí u soudu, hrozí obviněnému až tříletý trest odnětí svobody.

Vloupání do sklepa

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do suterénu panelového domu. Ze sklepní kóje pak odcizil dvě starší horské kola, celková škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězní.

Řídila i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá 40letá žena, kterou v Proseticích zastavila policejní hlídka. Sedla si za volant, i když má soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel všeho druhu na dobu 34 měsíců. Policisté navíc při orientačním testu zjistili, že je pozitivní na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, v případě odsouzení jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

3. září 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem