Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Povedení řidiči

Řídili pod vlivem alkoholu, bez řidičského oprávnění 

Dne 22. července 2009, pět minut po deváté hodině ráno, řídil 18letý mladík z Domažlicka v Domažlicích  neregistrovaný  osobní automobil zn. VW Polo, na kterém byla neoprávněně umístěna registrační značka z jiného vozidla. Na křižovatce silnice II. třídy č. 193 a místní  komunikace ulice  Švabinského  byl zastaven a kontrolován domažlickými dopravními policisty. Ti při silniční kontrole zjistili, že mladík není držitelem příslušného řidičského  oprávnění  a má  Okresním  soudem v Domažlicích  vysloven zákaz činnosti,  spočívající v zákazu řízení všech  motorových vozidel. Ve věci byly  zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů Maření výkonu úředního  rozhodnutí a vykázání  a Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Dne 22.7.2009, krátce po jedné hodině v noci, kontrolovala hlídka policistů OOP Domažlice  na silnici č. I/22 v ulici  U  Nemocnice v Domažlicích nákladní vozidlo zn.  Convoy. Při kontrole bylo zjištěno, že jeho 43letý řidič (cizinec) není držitelem příslušného řidičského oprávnění a navíc usedl za volant pod vlivem alkoholu.  Dechovou zkouškou mu bylo  naměřeno  0,68 promile alkoholu v krvi, opakovanou dechovou zkouškou pak 0,75 promile. Policisté muže zadrželi a ve věci provedli zkrácené přípravné řízení. Podezřelý byl ještě téhož dne předán Okresnímu soudu v Domažlicích, který jej za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění odsoudil k peněžitému trestu a dále cizinci uložil trest zákazu pobytu na území okresu Domažlice.

Na pozemní komunikaci I/26 v obci Semošice, ve směru na obec Staňkov, byl dne 22.července 2009  v 03:05 hodin hlídkou Obvodního oddělení  Policie ČR Horšovský Týn kontrolován  32letý řidič motorového  vozidla  Opel Astra Caravan.   Řidič policistům nepředložil řidičský průkaz.  Následně provedenými lustracemi   bylo zjištěno, že nevlastní řidičské  oprávnění  k řízení motorových vozidel. Dále byl  vyzván k  provedení  dechové zkoušky na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 2,83  promile alkoholu v krvi. S naměřeným množstvím alkoholu v krvi souhlasil a uvedl, že před jízdou  požil alkoholické nápoje. Poté se  podrobil lékařskému vyšetření  s odběrem krve. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a Ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je dále realizována ve zkráceném přípravném řízení.
 

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem