Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pouliční loupeže

V posledních týdnech registrujeme sérii pouličních loupeží v teritoriu Prahy 4. Poznáte muže na identikitu? 

Přibližně poslední měsíc se začaly v různých částech Prahy 4 a 10 množit případy pouličních loupeží, při kterých neznámý pachatel vytrhává ženám kabelky. Průběh loupeže je vždy stejný. Muž si vyhlédne samotnou ženu na ulici, přiběhne k ní a z ruky nebo z ramen ji strhne kabelku, se kterou uteče. Nezřídka kdy se o kabelku přetahuje, povalí ženu na zem a způsobí jí tak zranění.

V jednom případě pachatel strhl kabelku devadesátileté seniorce v Sámově ulici ve chvíli, když krmila ptáky. Do ženy nejprve strčil, až upadla na zem a sebral jí tašku, ve které měla krmení pro ptáky, peněženku s drobnými, dioptrické brýle a klíče od bytu. Muž pak z místa utekl a zmizel v ulicích Vršovic. Celková škoda byla vyčíslena na tisíc korun.

Dalším aspektem těchto případů jsou odřeniny a pohmožděniny přepadených. Některé jsou z nepříjemného zážitku v šoku a má to vliv na jejich psychiku.

V tuto chvíli evidujme případů osm, a ačkoliv škoda dosahuje výše někdy jen v řádech stokorun, případy jsou kvalifikovány jako trestný čin loupež a pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

V rámci práce na objasnění případů kriminalisté sestavili identikit podezřelého muže a pátrají po jeho totožnosti. Kriminalisté se domnívají, že všechna přepadení by mohl mít na svědomí jeden a ten samý muž. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Popis podezřelého: muž ve věku 30 – 40 let, výška cirka 190 cm, štíhlá až hubená postava, světlá pleť, nepoměrně větší hlava k tělu, výrazné vystouplé lícní kosti a oteklý obličej. Muž měl hladkou oholenou tvář, tvrdší rysy v obličeji, větší rty a černé husté rovné obočí. Vzezřením by se mohlo jednat o drogově závislou osobu. Hovořil česky.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem