Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Potýkali se s námrazou

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Namrzlá vozovka není vždy při jízdě patrná! 

Dnes řešili dopravní policisté tři nehody, jejichž hlavní příčinou byla neopatrnost řidičů a ranní námraza. Namrzlá silnice není vždy při jízdě patrná. Proto nabádáme řidiče k maximální obezřetnosti zejména na mostech, u vodních toků a při průjezdu otevřenými či návětrnými místy. Opatrnost se také vyplatí v zatáčkách. Těmi projíždějte pomaleji! Rychlost jízdy přizpůsobte stavu vozovky tak, abyste neohrožovali životy a zdraví své vlastní a ani ostatních účastníků silničního provozu!

Námraza překvapila dva řidiče, kteří bourali ve stejném čase a to krátce před půl šestou ráno. Řidič Felicie a řidička Citroenu sjížděli u Zlechova z obchvatu směrem na Staré Město. Jenže nepředpokládali, že na silnici může být námraza. Tak se stalo, že při průjezdu levotočivé zatáčky dostali smyk a narazili do svodidel. Celková škoda je předběžně odhadnuta na šedesát tisíc korun. Oba řidiči naštěstí vyvázli bez zranění.

O něco hůř dopadl řidič Felicie, který havaroval po šesté hodině mezi Kunovice a Hlukem. Námraza na vozovce a rychlá jízda udělali své. I tento řidič se dostal do smyku. Poté vyjel ze silnice, kde se auto převrátilo na střechu. Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice.

Pokud absolvujete cestu na namrzlé vozovce, jeďte pomalu a dodržujte dostatečnou vzdálenost za před vámi jedoucím vozidlem. Zastavit auto v zimních podmínkách trvá mnohem déle! Proto myslete na opatrnost a mějte citlivou nohu na pedálu.

12. ledna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

nehoda mezi Hlukem a Kunovicemi

nehoda mezi Hlukem a Kunovicemi 

Detailní náhled

nehoda mezi Hlukem a Kunovicemi1

nehoda mezi Hlukem a Kunovicemi1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem