Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE-Potyčka skončila tragicky

TRUTNOVSKO - Vyšetřování vraždy probíhalo do pozdních nočních hodin. 

AKTUALIZACE 12.11.2014, 17:00

Dnes odpoledne vyšetřovatel zadrženého muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu hrozí až 18leté vězení. V průběhu následujících hodin vyšetřovatel podá k rukám státního zástupce i podnět na jeho vzetí do vazby.

 Výslech 38letého muže mohl začít až po 16 hodinách od zadržení, a to z důvodu jeho silné opilosti. Policisté mu totiž bezprostředně po zadržení naměřili 2,5 promile alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl až do úplného vystřízlivění tak, aby byl jeho výslech procesně použitelným úkonem. Zda byla pod vlivem alkoholu i oběť prokáže až nařízená soudní pitva.

Na místě vraždy policisté zajistili nůž, který je s největší pravděpodobností vražednou zbraní.

Ačkoliv obviněný muž s policisty spolupracuje, k motivu svého činu se nechce vyjadřovat. Jako jedna z možných příčin se jeví i zkratové jednání v afektu.

Obviněný muž má za sebou bohatou trestní minulost. V současné době byl čtyři měsíce na svobodě po propuštění z posledního výkonu trestu odnětí svobody. Celkem byl odsouzen již devětkrát, vždy za trestnou činnost majetkového, násilného nebo mravnostního charakteru.

mjr. Mgr. Ivana Ježková


11.11.2014 

vražda VrchlabíV úterý  večer kolem půl osmé  přijali policisté oznámení o násilném trestném činu na ubytovně ve Vrchlabí. Na místo okamžitě vyjela celá výjezdová skupina.
Mezi dvěma muži zde  došlo k potyčce, kdy 38letý  muž napadl 33letého muže. Ten  na následky několika bodnořezných poranění i přes snahu záchranářů vážným zraněním na místě podlehl. Vrchlabští policisté útočníka na místě činu zadrželi.
Kriminalisté do pozdních nočních hodin zajišťovali na místě činu stopy a vyslýchali svědky. Další informace  k celé události  budou zveřejněny během dnešního dne.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
12. 11. 2014, 9:00

Odkazy do noveho okna

vražda Vrchlabí

vražda Vrchlabí 

Detailní náhled

vražda Vrchlabí

vražda Vrchlabí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem