Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Potvrzeno: ženu zabil jedovatý alkohol

ZLÍNSKO: V bytě se našly láhve od tvrdého alkoholu.  

Kauza se smrtícím lihem má svou další oběť. Ve Zlínském kraji už třetí. Soudní pitva, kterou nařídili naši kriminalisté, potvrdila, že na otravu metanolem zemřela sedmdesátiletá žena ze Zlína.
Žena bydlela na Jižních Svazích. V pondělí 17. září po poledni ji mrtvou v jejím bytě našel syn. Poblíž těla se našly lahve od vodky i rumu. Už v minulém týdnu se potvrdilo úmrtí na otravu alkoholem u dvou žen ze Zlínska ve věku 61 a 62 let.
Je pravděpodobné, že žena byla mrtvá přibližně čtyři dny. I v souvislosti s tímto případem můžeme jen doporučit, abyste zkontaktovali a zkontrolovali své příbuzné a rodiče. Zároveň do vyřešení celé kauzy a zrušení prohibice nedoporučujeme pít tvrdý alkohol.
Dnes v ranních hodinách se v jednom bytě na Zlínsku našel další mrtvý muž. Také v tomto případě budeme prověřovat přesnou příčinu úmrtí. Pokud by zde byla souvislost s otráveným alkoholem, budeme vás informovat.
Zlínští kriminalisté i nadále pracují na vyřešení případu. Postupně rozkrývají cesty, kterými se mohl alkohol do distribuce dostat. Vzhledem k rozpracovanosti kauzy však o podrobnostech vyšetřování nemůžeme podávat informace, jejich předčasné zveřejnění by mohlo naši práci překazit.
Ve Zlínském kraji jsme další pachatele neobvinili. I nadále platí, že stíháme sedm mužů, z toho čtyři jsou ve vazbě.

 

19. září 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem