Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Potřetí to nevyšlo

VSETÍNSKO: Policisté zadrželi pachatele loupeže přímo na místě. 

Policisté zadrželi na místě pachatele loupeže, který již byl u seniorky v obci na Vsetínsku dvakrát úspěšný. Mladý muž skončil ve vazbě. Kumpána kriminalisté taky obvinili.

Devatenáctiletý muž z Karlovicka si vyzkoušel možnost obstarat si peníze bez práce již v roce 2015. Týden před vánocemi si vyhlédl domek v obci na Vsetínsku, kde bydlí pětasedmdesátiletá žena. V noční době rozbil skleněnou výplň okna, okno otevřel a vlezl do domu. Obyvatelku to vzbudilo, ale dostala z muže, který měl značnou fyzickou převahu, strach a tak uposlechla jeho pokynů. Vydala mu tedy osmnáct tisíc svých úspor. I přes intenzivní a podrobnou práci kriminalistů i policistů v uniformě se v tomto případě nepodařilo zjistit informace, které by je dovedly k pachateli.

Před deseti dny v noci si policisté všimli, že se v domě seniorky svítí. Šli za ní a zjistili, že se nechtěná návštěva opakovala. Opět rozbité okno, stejný muž a tentokrát kromě peněz vzal i kabelku a peněženku. Žena tak přišla o pět tisíc tři sta korun v hotovosti.

Začalo opět podrobné zjišťování informací a také se policisté na domek seniorky zaměřili. Oplatilo se. V úterý si všimli rozbitého okna a jejich předtucha se potvrdila. Pachatel se v domě objevil potřetí a opět požadoval peníze. Ty nedostal a skončil v rukou policistů.  

Tím práce kriminalistů neskončila. Dali dohromady zjištěné informace z předchozích loupeží a devatenáctiletého muže z Karlovicka obvinili ze tří skutků a to trestných činů loupež a porušování domovní svobody. Muž se k činům doznal a uvedl, že v letošním prvním případě měl sebou komplice, který před domem hlídal, a společně potom ukořistěné peníze utratili. I tento osmačtyřicetiletý muž  z Karlovicka skončil před policejním komisařem a ten jej obvinil z trestných činů loupež a porušování domovní svobody.

Hlavní pachatel skončil v pátek ve vazbě, jeho pomocník je stíhán na svobodě. Oběma hrozí až desetiletý trest.

16. ledna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem