Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Potřeboval peníze na zaplacení dluhů

Majitel jedné z hradeckých autofirem podvodem získal přes půl milionu korun  

Šestačtyřicetiletý majitel autofirmy na náměstí 5. května v centru Hradce Králové údajně podvodem od lidí získal zhruba 525 tisíc korun.

Podezřelý majitel od března 2009 do září loňského roku (2010) v jednom případě přijal do opravy auto, které se ale bez vědomí majitele snažil prodat, a od potencionálního kupce převzal zálohu.
Od téhož kupujícího převzal zálohu i na koupi jiného vozidla.

Stejně postupoval i u dalších dvou poškozených, od kterých pod záminkou zprostředkování koupě vozidla vybral zálohy, ačkoliv věděl, že nové škodovky nemůže objednat, neboť jeho firma nebyla autorizovaným dealerem těchto aut.

Od třech poškozených vybral na zálohách 525 tisíc korun. Přes četné urgence poškozených jim peníze nevrátil. Podle podezřelého muže potřeboval peníze na zaplacení firemních dluhů.

Jelikož muž ve dvou případech spáchal trestnou činnost v roce 2009, jsou jeho skutky posuzovány podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Za tyto skutky byl obviněn z trestného činu podvodu. Zbývající skutky jsou posuzovány podle nového trestního zákoníku. Za tuto trestnou činnost byl obviněn z přečinu podvodu. V případě prokázání viny mu podle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Vyšetřování muže probíhá na svobodě.

Případní další poškození nechť se přihlásí na bezplatné telefonní lince 158.

Čtěte také: Potřeboval peníze na splacení firemních dluhů, proto se neostýchal podvádět  (Hradecký deník, 28. dubna 2011)

nprap. Anna Pešavová - 27. dubna 2011
 

 


 

vytisknout  e-mailem