Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Potírat drogovou kriminalitu se daří

KLADENSKO – V rámci spolupráce mezi Statutárním městem Kladno a PČR Kladno bylo pořízeno záznamového zařízení tzv. GO-Pro KAMERA. 

V minulých dnech toto zařízení z rukou pracovnice Magistrátu města Kladna z oddělení sociální práce, krizového řízení a bezpečnosti paní Zuzany Bělohradské převzal npor. Mgr. Miroslav Linhart, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality, služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Kladno.

Kameru budou používat policisté služby kriminální policie a vyšetřování pro dokumentaci své činnosti a to kriminalisté na linii TOXI, zabývající se potíráním drogové problematiky v okrese Kladno. Konkrétně ji budou využívat při realizacích, kdy musí zadržet pachatele a zároveň svou činnost musí policisté zaznamenat.

Následně také kriminalisté záznamy z těchto akcí předávají prostřednictvím oddělení tisku a prevence sdělovacím prostředkům k  medializaci a tím pádem i preventivně působí na širokou veřejnost. Občané mohou sledovat, jak dobře policie pracuje.

V zájmu policie je již výše zmiňovaná práce s veřejností a zveřejňování případů prostřednictvím sdělovacích prostředků, kdy je v dobrém světle prezentována práce policie a občané jsou seznamováni s  potíráním trestné činnosti, k čemuž bude sloužit právě i zmiňované pořizování záznamů ze zásahů.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. října 2019

Odkazy do noveho okna

předání kamery

předání kamery 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem