Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Posun v případu vydávání řidičských průkazů

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) v minulých dnech zahájili trestní stíhání proti dalším třem zkušebním komisařům a jednomu učiteli autoškoly v případu vydávání řidičských průkazů na Odboru dopravně správních agend Magistrátu hlavního města Prahy. V rámci vyšetřování navíc rozšířili trestní stíhání šesti, již obviněných, zkušebních komisařů a pěti učitelů autoškoly pro přijetí úplatku při dalších zkouškách odborné způsobilosti.  

Učitelé autoškol byli obviněni z podplácení zkušebních komisařů. Ti přebírali úplatky za to, že zajistili žákům autoškoly bezproblémové a úspěšné vykonání závěrečné zkoušky k získání či rozšíření řidičského oprávnění. Tímto jednáním zkušební komisaři úmyslně zneužili pravomoc úřední osoby, neboť neprováděli hodnocení znalostí a dovedností žáků na základě výsledků jednotlivých zkoušek, ale jen na základě poskytnutí úplatku.
   
Kriminalisté ÚOKFK v rámci tohoto případu trestně stíhají sedm učitelů autoškol pro trestný čin podplacení a sedmnáct zkušebních komisařů pro trestné činy přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby. 
 
 
kpt. Mgr. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
28. 7. 2011

 

 

vytisknout  e-mailem