Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Postrach dodávek dopaden

Objasnění série dvaceti vloupání do dodávkových automobilů na území Prahy 9 si na své konto připsali kriminalisté z 6. oddělení obecné kriminality Prahy III, tedy z oddělení specializujícího se právě na krádeže a vloupání do vozidel. 

Pražští kriminalisté se případem vloupání do dodávek patřících převážně řemeslníkům začali usilovně zabývat na začátku letošního roku, kdy se začaly množit případy vloupání do dodávek s podobným způsobem násilného překonání uzamčení nákladového prostoru. Na stopu k podezřelému kriminalistům pomohly následně i poznatky z operativní činnosti a zajištěné kamerové záznamy a stopy z napadených vozidel. Jeho vypátrání stěžoval fakt, že podezřelý neměl stálé bydliště a pohyboval se pokaždé v jiném vozidle jak v Praze, tak ve Středočeském kraji, kde se také dopouštěl této majetkové trestné činnosti. Pravé díky výborné spolupráci se středočeskými kriminalisty byl čtyřiačtyřicetiletý recidivista, který byl již v minulosti 9x soudně trestán za majetkovou trestnou činnost nakonec zadržen při silniční kontrole na okraji Prahy. Pod tíhou nashromážděných důkazů se při výslechu kriminalistům k většině skutků přiznal a uvedl, že jeho motivem byla snaha odcizené nářadí obratem zpeněžit a získat tak finanční prostředky na hrazení dluhů a také na hru na výherních automatech.

Obvinění z celkem dvaceti skutků krádeže vloupáním a dále i z přečinů poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření platebního prostředku si muž převzal od pražských kriminalistů za branami vazební věznice, kam byl soudem umístěn po svém zadržení. Celková výše škody byla odhadnuta na částku převyšující 1.200.000,- Kč a v případě odsouzení hrozí obviněnému až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 24. 2. 2023

vytisknout  e-mailem