Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Postoloprtská ulice přilákala dva opilé řidiče během jedné noci

LOUNSKO – Policisté přistihli dva řidiče cizí státní příslušnosti pod vlivem alkoholu 

Lounští obvodní policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky dvěma cizincům. Zadržení těchto dvou mužů dělila pouze necelá hodina a půl.

V prvním případě si policisté před sobotní půlnocí všimli řidiče vozidla tovární značky Škoda Octavia, jehož jízda se jim jevila jako pod vlivem alkoholu. Proto se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat v ulici Postoloprtská v Lounech, kde se cizinec v rámci silniční kontroly podrobil také odbornému měření, a to na přítomnost alkoholu v dechu. Domněnka policistů se potvrdila, když jim přístroj ukázal pozitivní výsledek s hodnotou bezmála 1,5 promile. Následoval převoz zadrženého řidiče na policejní služebnu, kde si převzal předvolání k podání vysvětlení. Toto pondělí si na Obvodním oddělení policie Louny vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takové jednání 31letému cizinci nyní v případě uznání viny soudem hrozí odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest či zákaz činnosti.

Ve druhém případě si obvodní policisté v neděli kolem jedné hodiny ráno posvítili na řidiče vozidla Mercedes-Benz GLK, který se během silniční kontroly v ulici Postoloprtská jevil jako pod vlivem alkoholu. Z tohoto důvodu byl vyzván k podrobení se odbornému měření, a to na přítomnost alkoholu v dechu. Jako v prvním případě i tentokrát přístroj zaznamenal alkohol v dechu, a sice s hodnotou lehce přes 1,6 promile. I tento šofér vozidla, jenž byl pod vlivem alkoholu, byl převezen v režimu zadržení na služebnu policie, kde si převzal předvolání k podání vysvětlení. Následující den si 57letý cizí státní příslušník převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takové jednání mu může soud uložit odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest či zákaz činnosti.

15. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem