Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Posprejování metra

Policisté hledají čtyři mladíky, kteří jsou podezřelí z posprejování vagonu metra. 

Policisté z místního oddělení Kyje prošetřují případ posprejování vagonu metra ve stanici Rajská zahrada. V souvislosti s tímto případem hledají čtveřici mladíků, kteří jsou podezřelí z trestného činu poškození cizí věci. Mladíky zachytily kamery, jak se sešli venku před stanicí a společně pak vešli do metra. Následně do stanice přijela souprava, do ní nastoupili a otevřeli dveře, které jsou na levé straně vagonu ve směru jízdy. Těmi dva z nich vylezli do kolejiště a tam pravděpodobně nastříkali graffiti. Další dva mladíci přitom pozorovali okolí a hlídali, aby je nikdo nechytil.

Informaci o tom, že se otevřely zmiňované dveře, zjistil strojvůdce, který se šel do vagonu podívat. Z něho vykázal mladíky, kteří hlídali, ale nevšiml si, že v kolejišti jsou schováni další dva. Pak se soupravou odjel, podezřelí z kolejiště vylezli a utekli. Následně strojvedoucí zjistil, že je poslední vagon soupravy posprejovaný nápisem se škodou do dvou tisíc korun.

Jestliže některého z podezřelých poznáváte, kontaktujte linku 158. Za sprejerství jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až rok pobytu za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk 14. 12. 2017

vytisknout  e-mailem