Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Posprejovaná souprava vlaku - aktualizace

Mladíci využili chvíle, kdy vlak zastavil před návěstidlem „Stůj“ a posprejovali ho. Poznáte je na fotografiích? 

Koncem srpna využila skupinka mladíků situace, kdy vlaková souprava jedoucí z Prahy do Berouna musela zastavit u návěstidla „Stůj“ pod Barrandovským mostem z důvodu křižování souprav. V tu chvíli se na vlak mladíci „sesypali“ a během několika minut na něj spreji vytvořili barevný nápis. Při jejich počínání je stihl vyfotit zaměstnanec drah, a to přímo ze soupravy.

Policistům se dosud nepodařilo mladíky ztotožnit, a tak se cestou médií obracejí na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158. Policisté se obracejí také na hlavní aktéry případu, aby přišli své počínání vysvětlit na jakoukoli policejní služebnu v Praze.

Škoda byla prozatím vyčíslena na deset tisíc korun. Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 1. listopad 2021

Aktualizace: Díky medializaci celého případu se jeden z mladíků sám přihlásil na policii a uvedl, že celé věci velmi lituje. K ostatním kamarádům však další informace neposkytl, proto po nich stále pátráme.

por. Mgr. Jan Rybanský - 9. prosinec 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem